zondag 4 november 2012

Mosselen met Japanse dressing (4 personen)


2 kilogram mosselen
scheut droge wijn
200 gram jonge spinazieblaadjes
peper
zout
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
1 bakje shiso purper (mosterdcress)
½ lente-uitje
1 centimeter stukje verse gember
¼ rode paprika
3 eetlepel Japanse sojasaus
50 milliliter zonnebloemolie
2 eetlepels sesamolie
1 mespuntje wasabi

Kook de mosselen met de wijn in een dichte pan tot ze net open gaan. Schep uit de pan en laat afkoelen. Haal ¾ van de mosselen uit de schelp.
Roerbak de spinazie heel kort, breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan als het net geslonken is. Laat uitlekken en afkoelen.
Snij voor de dressing het wit van het lente-uitje fijn, rasp de gember, snij de paprika zeer klein en meng alles.
Leg de spinazie op het midden van het bord. Verdeel de mosselen in de schelp over de spinazie en leg de losse mosselen er omheen. Sprenkel wat dressing erover, bestrooi met sesamzaad en garneer ten slotte met de shiso.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten