2 kilogram mosselen
scheut droge wijn
200 gram jonge spinazieblaadjes
peper
zout
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
1 bakje shiso purper (mosterdcress)
½ lente-uitje
1 centimeter stukje verse gember
¼ rode paprika
3 eetlepel Japanse sojasaus
50 milliliter zonnebloemolie
2 eetlepels sesamolie
1 mespuntje wasabi
Kook
de mosselen met de wijn in een dichte pan tot ze net open gaan. Schep
uit de pan en laat afkoelen. Haal ¾ van de mosselen uit de schelp.
Roerbak
de spinazie heel kort, breng op smaak met peper en zout en schep uit
de pan als het net geslonken is. Laat uitlekken en afkoelen.
Snij
voor de dressing het wit van het lente-uitje fijn, rasp de gember,
snij de paprika zeer klein en meng alles.
Leg de
spinazie op het midden van het bord. Verdeel de mosselen in de schelp
over de spinazie en leg de losse mosselen er omheen. Sprenkel wat
dressing erover, bestrooi met sesamzaad en garneer ten slotte met de
shiso.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten