dinsdag 6 november 2012

Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas (4 personen)

1 kilogram aardappelpuree (diepvries of instant)
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
300 gram belegen boerenkaas (dikke plak)
1 krop ijsbergsla
versgemalen peper
zout
50 gram krokante uitjes


Bereid de aardappelpuree volgens 
de gebruiksaanwijzing. Meng er 
2 geperste teentjes knoflook en 1 eetl. kerriepoeder door. Snijd de kaas in kleine blokjes. Verdeel de krop ijsbergsla in vieren, verwijder de stronken 
en snijd de bladeren in smalle reepjes. Schep de slareepjes door de puree en laat het geheel al roerende goed warm worden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Neem de pan van de warmtebron en schep de kaasblokjes erdoor. Bestrooi het gerecht met de krokante uitjes.

Suggestie:
Dit gerecht is in feite een variatie op de bekende rauwe andijviestamppot. 't Voordeel van ijsbergsla is echter dat de blaadjes lekker knapperig blijven.
Wie dit gerecht extra fris wil laten smaken, voegt er witte druiven of partjes mandarijn aan toe.

Bereidingstijd: circa 20 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten