1 kleine ui
50 gram wortel
50 gram prei
1 tomaat
50 gram boter
500 gram ongepelde Hollandse
garnalen
Cognac
water
1,5 deciliter droge witte wijn
2 eetlepels tomatenpuree
grof gemalen peper
1 laurierblad
zout
peper
1 theelepel oregano
20 gram bloem
3 takjes peterselie
Worcestershiresaus
1 deciliter slagroom
Snijd de ui,
wortel, prei en tomaat klein. Verwarm de boter in een soeppan en
fruit de groenten al omscheppend iets bruin.. Voeg dan 450 gram
ongepelde garnalen toe, bak alles al omscheppend in ongeveer 20
minuten verder bruin. Stamp de garnalen tijdens het bakken plat zodat
de 'sappen' er uit komen.
Verwarm 1
borrelglas Cognac in een soeplepel eerst boven het vuur., laat de
vlam er in komen, schenk dit dan over de gestampte garnalen.
Voeg dan de witte
wijn, de tomatenpuree, ½ eetlepel peper, het laurierblad en de
oregano toe. Roer de bloem met ½ deciliter water tot een glad papje
en roer dit samen met de peterselie bij de garnalen massa. Giet er 1
liter water bij en laat de soep op een laag vuur 1 uur trekken.
Pel intussen de
overgebleven 50 gram garnalen.
Schenk de bisque in
een fijne zeef en druk en pers met de achterkant van een grote
soeplepel alles zo goed mogelijk door de zeef. Zeef de soep dan nog
een keer.
Voeg de gepelde
garnaaltjes toe samen met de slagroom en 2 eetlepels Cognac. Maak de
bisque de crevettes verder op smaak met Worcestershiresaus, zout en
peper. Serveer de soep direct.
Bereidingstijd: circa 105 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten