1,5 kilogram tomaten
2 teentjes knoflook
2 uien
olijfolie
versgemalen peper
zout
2 eetlepels Provençaalse kruiden
5 deciliter groentebouillon
verse basilicum
bieslook
2 deciliter crème fraîche
Verwarm de oven
voor op 200 graden celcius. Snijd de tomaten in kwarten, de
schoongemaakte knoflook in plakjes en de uien in kwarten. Doe ze
allemaal in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met vier
eetlepels olie, zout en versgemalen peper.
Rooster de groenten
in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 1 uur.
Schep alles in een
grote pan, schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Pureer
de soep met een staafmixer en laat nog even op een laag vuur
doorwarmen.
Hak de kruiden fijn
en roer drie eetlepels door de losgeroerde room samen met wat
versgemalen peper en zout.
Serveer de
tomatensoep met voor iedereen een eetlepel kruidenroom.
Bereidingstijd: circa 120 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten