zondag 4 november 2012

Tomatensoep met kruidenboter (4 personen)


1,5 kilogram tomaten
2 teentjes knoflook
2 uien
olijfolie
versgemalen peper
zout
2 eetlepels Provençaalse kruiden
5 deciliter groentebouillon
verse basilicum
bieslook
2 deciliter crème fraîche

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Snijd de tomaten in kwarten, de schoongemaakte knoflook in plakjes en de uien in kwarten. Doe ze allemaal in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met vier eetlepels olie, zout en versgemalen peper.
Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 1 uur.
Schep alles in een grote pan, schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer en laat nog even op een laag vuur doorwarmen.
Hak de kruiden fijn en roer drie eetlepels door de losgeroerde room samen met wat versgemalen peper en zout.
Serveer de tomatensoep met voor iedereen een eetlepel kruidenroom.

Bereidingstijd: circa 120 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten