zondag 4 november 2012

Empanada's (10 stuks)


1 pakje diepvries deeg voor hartige taart
2 rode uien
1 teentje knoflook
1 rode paprika
2 eetlepels zonnebloemolie
300 gram runderreepjes
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen koriander
2 eieren
1 klein blikje maïs

Ontdooi de plakjes deeg.
Snijd de ui, knoflook en paprika heel fijn. Fruit ze in 1 eetlepel olie gedurende 4 minuten. Haal ze uit de pan en bak in de overige olie het vlees, voeg de specerijen toe en bak de vleesreepjes gaar. Doe dan de groenten er weer bij en laat het afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
Roer de eieren los, roer 2/3 deel ervan door het afgekoelde mengsel samen met de uitgelekte maïs. Maak het verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Snijd met behulp van en schoteltje (dat op het deegplakje past) een rondje uit het ontdooide deeg. Schep op ieder deeglapje een flinke lepel van het vlees/groentemengsel. Klap het lapje er overheen (zodat een halve cirkel ontstaat), druk de randjes goed aan. Gebruik eventueel een vork. Bestrijk de emapanda's met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de emapanda's in de hete oven ongeveer 15 minuten goudbruin.
Lekker met een salsa van tomaat en avocado.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten