1 pakje diepvries deeg voor hartige
taart
2 rode uien
1 teentje knoflook
1 rode paprika
2 eetlepels zonnebloemolie
300 gram runderreepjes
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen koriander
2 eieren
1 klein blikje maïs
Ontdooi de plakjes
deeg.
Snijd de ui,
knoflook en paprika heel fijn. Fruit ze in 1 eetlepel olie gedurende
4 minuten. Haal ze uit de pan en bak in de overige olie het vlees,
voeg de specerijen toe en bak de vleesreepjes gaar. Doe dan de
groenten er weer bij en laat het afkoelen.
Verwarm de oven
voor op 200 graden celcius.
Roer de eieren los,
roer 2/3 deel ervan door het afgekoelde mengsel samen met de
uitgelekte maïs. Maak het verder op smaak met zout en versgemalen
peper.
Snijd met behulp
van en schoteltje (dat op het deegplakje past) een rondje uit het
ontdooide deeg. Schep op ieder deeglapje een flinke lepel van het
vlees/groentemengsel. Klap het lapje er overheen (zodat een halve
cirkel ontstaat), druk de randjes goed aan. Gebruik eventueel een
vork. Bestrijk de emapanda's met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de emapanda's
in de hete oven ongeveer 15 minuten goudbruin.
Lekker met een
salsa van tomaat en avocado.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten