Ik ben een groot fan van cherrytomaatjes. kleine broertjes van de gewone variant hebben heel wat meer smaak. In plaats van ze in een salade te stoppen, lenen cherrytomaatjes zich ook prima voor een warme verwerking. Gaar ze heel langzaam in de oven, of stoof ze zachtjes zoals we vandaag doen.
20 cherrytomaatjes
500 gram gehakt
250 gram spekreepjes
2 theelepels kaneel
1 ½ eetlepel suiker
½ deciliter olijfolie
½ deciliter azijn
4 eetlepels mayo
1 eetlepel grove mosterd
1 bruin boerenbrood
10 sprieten bieslook
Verhit een pan met een mengsel van olie en boter. Braad het gehakt en de spekreepjes aan en breng het vlees op smaak met zout en peper. Meng de kaneel, 1 eetlepel suiker en azijn door de olijfolie. Breng het mengsel in een pannetje aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Draai het vuur laag, leg de tomaatjes in de pan en breng op smaak met zout en peper. Meng de mosterd met 1 theelepel suiker en 2 eetlepels water door de mayonaise en breng ook de saus op smaak met zout en peper. Leg op elk bord 2 dikke boterhammen. Verdeel het gehaktmengsel erover, druppel de mosterdmayo over het gehakt en leg de tomaatjes erop. Garneer met lange stukken bieslook.
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten