Parelgort is gestoomde en vervolgens gepolijste gerst. Mocht je het in de winkel niet kunnen vinden, dan is bulgur voor dit gerecht een prima alternatief. Door op het bord een ring te vullen met de gort kun je het strak presenteren. Geen ring in huis? Draai dan de boven- en onderkant uit een laag conservenblikje.
1 teentje knoflook
1 uitje
1 eetlepel tomatenpuree
150 gr gort of bulgur
1 deciliter bietensap
4 deciliter kippenbouillon
75 gram rucola
8 eieren
200 gram gerookte zalm
Bereiding:
Fruit de gesnipperde ui en knoflook in ruim olijfolie. Voeg de tomatenpuree en gort (of bulgur) toe en blus af met de bouillon en het bietensap. Laat het geheel op laag vuur 30 minuten zachtjes stoven. Bak ondertussen de eieren, maar houd de dooiers zacht. Snijd de zalm in reepjes. Meng vlak voor serveren de rucola door de gort.
Serveren:
Maak met behulp van een ring op elk bord twee mooie hoopjes van het rucola-gortmengsel. Leg op elk hoopje een eitje en bestrooi het met in reepjes gesneden zalm.
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten