dinsdag 6 november 2012

Gestoofde rode kool met frisse garnalen en zoete rijst (4 personen)

Maar in Azië kom je het regelmatig tegen en ook in Nederland kennen we het eigenlijk al jaren. Weet je nog, rijstepap? Daar ging altijd een flinke schep bruine suiker in. Doordat we de rode kool lekker hartig maken met de fond, krijg je een heerlijk smaakcontrast met de zoete rijst.

250 gram rijst
5 eetlepels suiker
1 ui
400 gram rode kool
1 eetlepel sojasaus
1 deciliter runderbouillon
400 gram Noorse garnalen
10 muntbaadjes
2 eetlepels zoete sushi azijn
1 citroen
1 teentje knoflook
4 takjes koriander


Kook de rijst met 4 eetlepels suiker en laat het uitstomen. Verhit een pan met een beetje olie. Fruit de helft van de gesnipperde ui. Bak de in reepjes gesneden kool een minuut mee en blus ze vervolgens af met de sojasaus en de bouillon. Laat de kool nog 5 minuten zachtjes stoven. Meng de garnalen met de fijngehakte muntblaadjes, azijn, sap van de citroen, fijngehakte knoflook, overige gesnipperde ui en 1 eetlepel suiker. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Meng de blaadjes koriander door de rode kool. Verdeel de kool over de borden en schep er de frisse garnalen op. Serveer de rijst erbij.

Bereidingstijd: circa 25 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten