zondag 4 november 2012

Ijsterrine met rood fruit (6 personen)


150 gram rijpe aardbeien
150 gram frambozen
4 eetlepels vloeibare honing
2 theelepels vanille-extract
500 gram yogurt, naturel
50 gram schuimgebak
50 gram bosvruchten

Was de aardbeien en frambozen, snijd ze fijn en doeze in een schaal. Voeg er 1 eetlepel honing en vanille-extract aan toe en prak het mengsel een beetje met een vork.
Meng de yoghurt met de aardbeien- en frambozenmoes en met de rest van de honing en doe het mengsel in een diepvriesdoos. Zet het 2 uur in de vriezer, klop voorzichtig ontstane ijskristalllen weg en doe het mengsel opnieuw 2 uur in de vriezer. Roer het mengsel weer door en klop daarbij het verkruimelde schuimgebak erdoorheen (houd een beetje schuimgebak achter voor de garnering).
Bekleed een rechthoekig bakblik (750 milliliter) met vershoudfolie en doe het mengsel in de vorm. Vries het minstens 5 uur lang in. Laar het vóór consumptie 10 minuten bij kamertemperatuur staan, keer de vorm dan om. Was de bosvruchten. Verwijder het vershoudfolie snijd het ijs in plakken, garneer het met de gemengde bosvruchten, de frambozenen de rest van het schuimgebak en serveer.

Bereidingstijd: circa 30 minuten en 9 uur invriestijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten