150 gram rijpe aardbeien
150 gram frambozen
4 eetlepels vloeibare honing
2 theelepels vanille-extract
500 gram yogurt, naturel
50 gram schuimgebak
50 gram bosvruchten
Was de
aardbeien en frambozen, snijd ze fijn en doeze in een schaal. Voeg er
1 eetlepel honing en vanille-extract aan toe en prak het mengsel een
beetje met een vork.
Meng
de yoghurt met de aardbeien- en frambozenmoes en met de rest van de
honing en doe het mengsel in een diepvriesdoos. Zet het 2 uur in de
vriezer, klop voorzichtig ontstane ijskristalllen weg en doe het
mengsel opnieuw 2 uur in de vriezer. Roer het mengsel weer door en
klop daarbij het verkruimelde schuimgebak erdoorheen (houd een beetje
schuimgebak achter voor de garnering).
Bekleed
een rechthoekig bakblik (750 milliliter) met vershoudfolie en doe het
mengsel in de vorm. Vries het minstens 5 uur lang in. Laar het vóór
consumptie 10 minuten bij kamertemperatuur staan, keer de vorm dan
om. Was de bosvruchten. Verwijder het vershoudfolie snijd het ijs in
plakken, garneer het met de gemengde bosvruchten, de frambozenen de
rest van het schuimgebak en serveer.
Bereidingstijd: circa 30 minuten en
9 uur invriestijd
Geen opmerkingen:
Een reactie posten