3 grote uien
2 teentjes knoflook
50 gram boter
2 eetlepels zonnebloemolie
600 gram paddenstoelen naar keuze
1 eetlepel bloem
3 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
2 deciliter groentebouillon
1 plakje ontbijtkoek
100 gram walnoten
ketjap manis
versgemalen peper
Maak de uien en
knoflook schoon, snijd de ui in halve ringen en de knoflook in
plakjes.
Smelt de boter
samen met de olie en bak hierin de uien met de knoflook op een matig
vuur goudbruin.
Maak intussen de
paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten, voeg ze toe aan de
gebakken ui samen met de fijn gehakte rozemarijn en tijmblaadjes.
Schenk er dan bouillon op en laat het geheel in een gesloten pan
ongeveer 15 minuten stoven. Voeg de laatste 5 minuten de in stukjes
geneden ontbijtkoek toe.
Maak de
paddenstoelhachee verder op smaak met walnoten, wat ketjap, en
versgemalen peper. Heerlijk met aardappelenpuree of gnocchi.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten