zondag 4 november 2012

Paddenstoelenhachee (4 personen)


3 grote uien
2 teentjes knoflook
50 gram boter
2 eetlepels zonnebloemolie
600 gram paddenstoelen naar keuze
1 eetlepel bloem
3 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
2 deciliter groentebouillon
1 plakje ontbijtkoek
100 gram walnoten
ketjap manis
versgemalen peper

Maak de uien en knoflook schoon, snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes.
Smelt de boter samen met de olie en bak hierin de uien met de knoflook op een matig vuur goudbruin.
Maak intussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten, voeg ze toe aan de gebakken ui samen met de fijn gehakte rozemarijn en tijmblaadjes. Schenk er dan bouillon op en laat het geheel in een gesloten pan ongeveer 15 minuten stoven. Voeg de laatste 5 minuten de in stukjes geneden ontbijtkoek toe.
Maak de paddenstoelhachee verder op smaak met walnoten, wat ketjap, en versgemalen peper. Heerlijk met aardappelenpuree of gnocchi.

Bereidingstijd: circa 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten