vrijdag 2 november 2012

Kaasmuffins (ongeveer 10)


250 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 deciliter melk
1 ei
5 eetlepels gesmolten boter
100 gram geraspte oude Boerenkaas
1 eetlepel fijngehakte bieslook
versgemalen peper
snufje nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de bakpoeder en het zout boven een kom.
Klop het ei los samen met de melk, de gesmolten boter en de geraspte kaas. Meng dit met een garde door het gezeefde bakmeel tot een glad beslag.
Maak het verder op smaak met de bieslook, versgemalen peper en nootmuskaat.
Vul de cake/muffinvormpjes met het beslag. Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de kaasmuffins bij voorkeur direct.

Bereidingstijd: circa 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten