400 gram vastkokende aardappels
2 venkelknollen
3 theelepels halvarine
600 gram rijpe trostomaten
zout
peper
een paar takjes verse tijm en
oregano
20 zwarte olijven, zonder pit
4 kabeljauwfilets (à 150 gram)
1 eetlepel olijfolie
2 takjes verse platte peterselie
1 citroen
Elektrische oven op
200 graden celcius ( gasoven: stand 3, heteluchtoven: 180 graden
celcius) voorverwarmen. Schil de aardappels, snijd deze in plakjes en
kook ze 4-5 minute in water tot ze zacht zijn. Was en boen de
venkelknollen, verwijder de stronk, snijd ze in plakjes en voeg ze
gedurende de laatste minuut aan de aardappels toe. Giet ze af.
Bestrijk een oven
schaal met 1 theelepel halvarine. Doe de helft van de aardappels en
de venkel erin. Was de tomaten, snijd ze in dunne plakjes en leg de
helft ervan op de aardappel-venkel-laag. Was de oregano en tijm schud
ze droog, pluk de bladeren eraf. Kruid de tomatenlaag met wat zout,
peper en de helft van de tijm en oregano.
Tip aan met 1
theelepel halvarine en herhaal met de achtergehouden aardappels,
venkel, tomaten, tijm en oregano. Tip aan met de rest van de
halvarine. Bak in het midden van de oven 30 minuten, tot de venkel
zacht is.
Verdeel de olijven
over de groenten, leg de vis erop en kruid het geheel met een beetje
peper. Druppel de olijfolie erover en bak nog 15 minuten in het
midden van de oven tot de vis gaar is.
Was de takjes
peterselie, schud ze droog en hak ze fijn. Snijd de citroen in
partjes. Bestrooi de gebakken kabeljauw met de peterselie, garneer
met citroenpartjes en serveer.
Bereidingstijd: circa 75 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten