vrijdag 2 november 2012

Pasta met paprika-pesto (4 personen)


2 grote rode paprika's
4 teentjes knoflook
1 grote aubergine
1 theelepel plantaardige olie
25 gram pijnboompitten
25 gram harde kaas 30+
400 gram verse pasta
2 theelepels olijfolie
water
zout
basilicumblaadjes voor de garnering

Elektrische oven op 200 graden celcius (gasoven: stand 3, heteluchtoven: 180 graden celcius) voorverwarmen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ze fijn. Pel de knoflook, was de aubergine en snijd ze in stukjes. Doe alles in een ovenschaal, verdeel de plantaardige olie erover en bak in 30 minuten in het midden van de oven onder af en toe roeren, tot de groente zacht en bruin is.
Haal de schaal uit de oven, doe de paprika, knoflook, pijnboompitten en kaas in een kom en pureer alles met een pureerstaaf tot een egale massa.
Kook de pasta in een grote pan met water en zout volgens de verpakking gaar, giet hem af, vang 2 eetlepels pasta water op. Doe de pasta in de pan terug.
Roer het opgevangen pastawater door de pesto en voeg deze met de aubergines aan de pasta toe. Verdeel de pasta over 4 borden, besprenkel hem met olijfolie, garneer met de basilicumblaadjes en serveer.

Bereidingstijd: circa 65 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten