2 grote rode paprika's
4 teentjes knoflook
1 grote aubergine
1 theelepel plantaardige olie
25 gram pijnboompitten
25 gram harde kaas 30+
400 gram verse pasta
2 theelepels olijfolie
water
zout
basilicumblaadjes voor de garnering
Elektrische
oven op 200 graden celcius (gasoven: stand 3, heteluchtoven: 180
graden celcius) voorverwarmen. Was de paprika, verwijder de
zaadlijsten en snijd ze fijn. Pel de knoflook, was de aubergine en
snijd ze in stukjes. Doe alles in een ovenschaal, verdeel de
plantaardige olie erover en bak in 30 minuten in het midden van de
oven onder af en toe roeren, tot de groente zacht en bruin is.
Haal de schaal uit
de oven, doe de paprika, knoflook, pijnboompitten en kaas in een kom
en pureer alles met een pureerstaaf tot een egale massa.
Kook de pasta in
een grote pan met water en zout volgens de verpakking gaar, giet hem
af, vang 2 eetlepels pasta water op. Doe de pasta in de pan terug.
Roer het opgevangen
pastawater door de pesto en voeg deze met de aubergines aan de pasta
toe. Verdeel de pasta over 4 borden, besprenkel hem met olijfolie,
garneer met de basilicumblaadjes en serveer.
Bereidingstijd: circa 65 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten