dinsdag 6 november 2012

Karbonades met gebakken paddenstoelen en rode wijn roomsaus (4 personen)

Om het eetgemak wat te vergroten, snijden we vandaag het bot al voor het bakken uit de karbonades. Gebruik bij de bereiding van de saus flink wat peper uit de molen. Zo krijgen we lekker wat pit in dit gerecht.

1 kilogram aardappels
4 karbonades
2 eetlepels bloem
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram champignons
1 deciliter rode wijn
1 deciliter kippenbouillon
2 deciliter room
50 gram boter


Schil en kook de aardappels en laat ze uitstomen. Verhit een pan met een mengsel van olie en boter. Snijd het bot uit de karbonades, breng ze op smaak met zout en peper, haal ze door de bloem en bak ze mooi bruin. Verhit een pan met een beetje olie. Fruit de gesnipperde ui en een teentje knoflook en voeg de in plakjes gesneden champignons toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verhit nog een pan met een beetje olie. Fruit de fijngehakte overige knoflook en blus af met de wijn, bouillon en room. Breng aan de kook, en kook het vocht in tot er 1 ½ dl over is. Breng het mengsel hoog op smaak met peper uit de molen en voeg de boter toe. Pureer het geheel met de staafmixer glad en meng de aardappels door de saus. Leg op elk bord een karbonade met daarop wat paddestoelen. Verdeel de aardappels met saus er omheen.

Bereidingstijd: circa 25 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten