In Azië zijn friszure of scherpzure
soepen populair. Onze smaakpapillen stellen al te scherpe
smaakcontasten niet altijd op prijs. Om die reden zit in deze soep
slechts 1 limoen verwerkt, terwijl men er in Thailand zeker 2 in zou
doen. Voeg niet alle limoensap in één keer toe, maar telkens een
beetje tegelijk en proef tussendoor.
3 eetlepels rode currypasta
1 blik (400 milliliter) kokosmelk
750 milliliter kippenbouillon
4 zalmfilets
200 gram eier- of rijstnoedels
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel lichte sojasaus
4 lente-uitjes
100 gram peultjes
1 limoen
2 rode pepers
enkele takjes koriander
Verhit in een wok
de currypasta 1-2 minuten en voeg dan de kokosmelk en bouillon toe.
Breng aan de kook. Snijd de lente-uitjes in ringetjes, de peultjes in
drieën en de pepers in reepjes. Draai als de kokosbouillon kookt de
warmte bron laag. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen en voeg de
zalm toe. Laat de vis samen met de repen peultjes in de
curry-kokosbouillon gaar pocheren in ongeveer 4-5 minuten. Voeg
halverwege de reepjes peper en ringetjes lentee-ui toe. Bereid de
noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en
verdeel over vier kommen. Neem de zalm met een schuimspaan uit de
curry-kokosbouillon en leg in elke kom een stuk zalm. Pers de limoen
uit. Breng de bouillon op smaak met limoensap, vissaus en sojasaus en
schenk over de vis. Garneer met grofgehakte koriander.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten