dinsdag 6 november 2012

Thaise zalm-noedelsoep (4 personen)


In Azië zijn friszure of scherpzure soepen populair. Onze smaakpapillen stellen al te scherpe smaakcontasten niet altijd op prijs. Om die reden zit in deze soep slechts 1 limoen verwerkt, terwijl men er in Thailand zeker 2 in zou doen. Voeg niet alle limoensap in één keer toe, maar telkens een beetje tegelijk en proef tussendoor.

3 eetlepels rode currypasta
1 blik (400 milliliter) kokosmelk
750 milliliter kippenbouillon
4 zalmfilets
200 gram eier- of rijstnoedels
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel lichte sojasaus
4 lente-uitjes
100 gram peultjes
1 limoen
2 rode pepers
enkele takjes koriander

Verhit in een wok de currypasta 1-2 minuten en voeg dan de kokosmelk en bouillon toe. Breng aan de kook. Snijd de lente-uitjes in ringetjes, de peultjes in drieën en de pepers in reepjes. Draai als de kokosbouillon kookt de warmte bron laag. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen en voeg de zalm toe. Laat de vis samen met de repen peultjes in de curry-kokosbouillon gaar pocheren in ongeveer 4-5 minuten. Voeg halverwege de reepjes peper en ringetjes lentee-ui toe. Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en verdeel over vier kommen. Neem de zalm met een schuimspaan uit de curry-kokosbouillon en leg in elke kom een stuk zalm. Pers de limoen uit. Breng de bouillon op smaak met limoensap, vissaus en sojasaus en schenk over de vis. Garneer met grofgehakte koriander.

Bereidingstijd: circa 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten