Circa 1
kilogram lamsbout zonder been
water
zout
peper
olijfolie
3 tenen
knoflook
1 takje
rozemarijn
3 flinke
tomaten
4 eetlepels
zwarte olijven zonder pit
200 milliliter
lichte rode of stevige droge witte wijn
Snijd het lamsvlees in grote brokken. Kruid ze met zout en peper. Pel
de knoflook en pers de tenen uit. Neem de rozemarijnblaadjes van het
takje en hak grof. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Verhit
in een stoofpan olijfolie en bak hierin de blokken lamsvlees rondom
aan. Voeg de knoflook toe en fruit kort mee. Voeg dan de blokjes
tomaat toe samen met de wijn en een flinke scheut water.
Breng aan de kook, draai de warmtebron
laag en stoof alles met een deksel schuin op de panongeveer 30-40
minuten. Laat de laatste 10 minuten de olijven meestoven. Serveer de
lamsstoof met pasta.
Bereidingstijd: circa 60 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten