vrijdag 2 november 2012

Toscaans lamsstoof (4 personen)


Circa 1 kilogram lamsbout zonder been
water
zout
peper
olijfolie
3 tenen knoflook
1 takje rozemarijn
3 flinke tomaten
4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
200 milliliter lichte rode of stevige droge witte wijn

Snijd het lamsvlees in grote brokken. Kruid ze met zout en peper. Pel de knoflook en pers de tenen uit. Neem de rozemarijnblaadjes van het takje en hak grof. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Verhit in een stoofpan olijfolie en bak hierin de blokken lamsvlees rondom aan. Voeg de knoflook toe en fruit kort mee. Voeg dan de blokjes tomaat toe samen met de wijn en een flinke scheut water.
Breng aan de kook, draai de warmtebron laag en stoof alles met een deksel schuin op de panongeveer 30-40 minuten. Laat de laatste 10 minuten de olijven meestoven. Serveer de lamsstoof met pasta.

Bereidingstijd: circa 60 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten