vrijdag 2 november 2012

Geroosterde Karbonade met bosui (4 personen)


4 schouderkarbonades
4 lente-/bosuitjes
1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
2 eetlepels sesamzaad
voor de marinade:
1 teentje knoflook, geperst
4 eetlepels ketjap
1 eetlepel honing
2 eetlepels sesam- of wokolie
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels sambal oelek

Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de karbonades hier minimaal 30 minuten in.
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.
Bestrijk de bosui met olie.
Verhit een grillpan of anti-aanbak koekenpan en rooster hierin de karbonades 5-6 minuten per kant.
Leg de laatste 3 minuten de bosuitjes erbij.
Rooster intussen het sesamzaad in een droge hete koekenpan.
Bestrooi de geroosterde karbonades met sesamzaad en serveer de bosui erbij.

Bereidingstijd: circa (minimaal) 50 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten