2 kilogram Livar varkensbuik (Lende
met zwoerd aan één stuk)
100 gram kruidenmelange (marjolein,
dragon, bieslook, kervel, knoflook en salie)
100 gram Limburgse grove mosterd
Pekel:
200 gram grof
zeezout
peper uit de
molen
Whiskeypapje:
3 deciliter
whiskey
300 gram bruine
suiker
Garnituur:
Naar keuze van
het seizoen: paprika's, aubergine, maïskolven, paddenstoelen,. Alle
bereid op de barbecue met verse kruiden, knoflook, zeezout en verse
peper uit de molen.
Vlees met pekel inwrijven.Van de kruiden en mosterd een papje draaien
met behulp van de keukenmachine. Binnenkant vlees hiermee
insmeren,opbinden en circa 3 uur vacuüm garen op 100 graden celcius.
Daarna langzaam indirect roosteren op de barbecue en af en toe
insmeren met het whiskeypapje.
Leg intussen ingeprikt aluminiumfoliezakjes gevuld met kruiden of
schilfers van Amerikaans eiken naast het vlees.
Groenten naar keuze op de grill, vlees even tot rust laten komen in
aluminiumfolie en serveren met de whiskeysaus of het lekkere
braadvocht van het varken dat we in een aluminium bakje hebben op
gevangen.
Bereidingstijd:
circa 4½ uur
Geen opmerkingen:
Een reactie posten