vrijdag 2 november 2012

Livar op de Barbecue (10 personen)


2 kilogram Livar varkensbuik (Lende met zwoerd aan één stuk)
100 gram kruidenmelange (marjolein, dragon, bieslook, kervel, knoflook en salie)
100 gram Limburgse grove mosterd
Pekel:
200 gram grof zeezout
peper uit de molen
Whiskeypapje:
3 deciliter whiskey
300 gram bruine suiker

Garnituur:
Naar keuze van het seizoen: paprika's, aubergine, maïskolven, paddenstoelen,. Alle bereid op de barbecue met verse kruiden, knoflook, zeezout en verse peper uit de molen.

Vlees met pekel inwrijven.Van de kruiden en mosterd een papje draaien met behulp van de keukenmachine. Binnenkant vlees hiermee insmeren,opbinden en circa 3 uur vacuüm garen op 100 graden celcius. Daarna langzaam indirect roosteren op de barbecue en af en toe insmeren met het whiskeypapje.

Leg intussen ingeprikt aluminiumfoliezakjes gevuld met kruiden of schilfers van Amerikaans eiken naast het vlees.
Groenten naar keuze op de grill, vlees even tot rust laten komen in aluminiumfolie en serveren met de whiskeysaus of het lekkere braadvocht van het varken dat we in een aluminium bakje hebben op gevangen.

Bereidingstijd: circa 4½ uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten