vrijdag 2 november 2012

Garnalenloempiaatjes (4 personen)


75 gram bamboescheuten
150 gram gepelde garnalen
50 gram mager ontbijtspek
1 teentje knoflook
½ bolletje gember
snufje peper
2 theelepels maizena
2 theelepels sesamolie
1 eetlepel droge sherry
1 eiwit
8velletjes rijstpapier (Banh trang)
frituurolie

Laat de bamboescheuten uit blik uitlekken en snijd ze in reepjes. Hak de garnalen in stukjes en snijd de ontbijtspek heel fijn.
Doe alles in een kom en voeg er de knoflook uigeperst, het bolletje gember fijngehakt, een snufje peper, sesamolie, sherry, eiwit, maizena aan toe. Meng dit door elkaar.
Neem het rijstpapier of pangsitvelletjes (beiden te koop in de toko) met een doorsnede van 20 centimeter of vierkant. Leg de rijstpapiervelletjes apart 1 minuut van elkaar 1 minuut tussen vochtige doeken. Spreid de velletjes uit op het werkvlak.
Leg 1/8 deel van het garnalen mengsel, iets uit het midden, op 1 velletje. Sla de korte kant over de vullin, dan de zijkanten en rol het dan op. Maak zo 8 pakketjes.
Frituur de garnalenpakketjes in frituurolie of vet van 170 graden celcius met 4 tegelijk in ongeveer 5 minuten. Laat ze op keukenpapier even uitlekken en frituur ze en tweede keer enkele tellen zodat ze goudbruin kleuren.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten