75 gram bamboescheuten
150 gram gepelde garnalen
50 gram mager ontbijtspek
1 teentje knoflook
½ bolletje gember
snufje peper
2 theelepels maizena
2 theelepels sesamolie
1 eetlepel droge sherry
1 eiwit
8velletjes rijstpapier (Banh trang)
frituurolie
Laat de
bamboescheuten uit blik uitlekken en snijd ze in reepjes. Hak de
garnalen in stukjes en snijd de ontbijtspek heel fijn.
Doe alles in een
kom en voeg er de knoflook uigeperst, het bolletje gember fijngehakt,
een snufje peper, sesamolie, sherry, eiwit, maizena aan toe. Meng dit
door elkaar.
Neem het
rijstpapier of pangsitvelletjes (beiden te koop in de toko) met een
doorsnede van 20 centimeter of vierkant. Leg de rijstpapiervelletjes
apart 1 minuut van elkaar 1 minuut tussen vochtige doeken. Spreid de
velletjes uit op het werkvlak.
Leg 1/8 deel van
het garnalen mengsel, iets uit het midden, op 1 velletje. Sla de
korte kant over de vullin, dan de zijkanten en rol het dan op. Maak
zo 8 pakketjes.
Frituur de
garnalenpakketjes in frituurolie of vet van 170 graden celcius met 4
tegelijk in ongeveer 5 minuten. Laat ze op keukenpapier even
uitlekken en frituur ze en tweede keer enkele tellen zodat ze
goudbruin kleuren.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten