8 bosuien
½ komkommer
1 groene paprika
1 rode paprika
800 gram trostomaten
4 teentjes knoflook
2 theelepels witte wijnazijn
2 theelepels tomatenpuree
6 takjes verse basilicum
200 milliliter groentebouillon
50 gram gesneden boerenbrood
2 volle handen ijsblokjes
2 eetlepels pesto
4 theelepels basilicumolie
Was de bosui, maak
hem panklaar en snijd hem fijn. Was de komkommer en snijd die in
grove stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem
in blokjes, was de tomaten en houd van alles en houd van alles een
volle lepel voor de garnering achter. Doe alles in een pan en pureer
het mengsel met een pureerstaaf. Pers 2 teentjes knoflook en doe deze
met witte wijnazijn en tomatenpuree in de tomatenmassa. Was de
basilicum, schud hem droog, snijd hem fijn en voeg hem met de koude
groentebouillon aan de tomatenmassa toe. Pureer het geheel met de
pureerstaaf, tot het glad is. Indien nodig: voeg er wat meer bouillon
of koud water aan toe, zodat de soeo dun genoeg is.
Rooster het
boerenbrood, pel 2 teentjes knoflook en wrijf het brood ermee in.
Snijd het brood in kleine stukjes.
Doe de gazpacho in
gekoelde soepkommen en voeg de ijsblokjes eraan toe, garneer met de
achtergehouden groenten, verdeel de pesto en basilicumoliegelijkmatig
over de porties. Bestrooi met de stukjes brood en verdeel een beetje
basilicum en serveer.
Bereidingstijd: circa 40 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten