vrijdag 2 november 2012

Gazpacho met pesto (4 personen)


8 bosuien
½ komkommer
1 groene paprika
1 rode paprika
800 gram trostomaten
4 teentjes knoflook
2 theelepels witte wijnazijn
2 theelepels tomatenpuree
6 takjes verse basilicum
200 milliliter groentebouillon
50 gram gesneden boerenbrood
2 volle handen ijsblokjes
2 eetlepels pesto
4 theelepels basilicumolie

Was de bosui, maak hem panklaar en snijd hem fijn. Was de komkommer en snijd die in grove stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in blokjes, was de tomaten en houd van alles en houd van alles een volle lepel voor de garnering achter. Doe alles in een pan en pureer het mengsel met een pureerstaaf. Pers 2 teentjes knoflook en doe deze met witte wijnazijn en tomatenpuree in de tomatenmassa. Was de basilicum, schud hem droog, snijd hem fijn en voeg hem met de koude groentebouillon aan de tomatenmassa toe. Pureer het geheel met de pureerstaaf, tot het glad is. Indien nodig: voeg er wat meer bouillon of koud water aan toe, zodat de soeo dun genoeg is.
Rooster het boerenbrood, pel 2 teentjes knoflook en wrijf het brood ermee in. Snijd het brood in kleine stukjes.
Doe de gazpacho in gekoelde soepkommen en voeg de ijsblokjes eraan toe, garneer met de achtergehouden groenten, verdeel de pesto en basilicumoliegelijkmatig over de porties. Bestrooi met de stukjes brood en verdeel een beetje basilicum en serveer.

Bereidingstijd: circa 40 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten