vrijdag 2 november 2012

Chinese maaltijdsoep met balletjes (4 personen)


250 gram verse rundersoepballetjes
2 eieren
4 eetlepels olie
1 bami/nasipakket (400 gram)
1 prei, in ringen gesneden
3 runder bouillontabletten
2 vastkokende aardappelen, geschild
150 gram mienestjes

Klop de eieren los met peper en zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak een omelet.
Halveer de rode peper van de nasi/bamigroenten, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de rode peper 1 minuut.
Voeg de rest van de groente, behalve de taugé en de prei toe en roerbak 4 minuten.
Voeg de bouillontableteten met 1½ liter water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Voeg de aardappelen en de mienestjes aan de soep toe en kook ze afgedekt in 10 minuten gaar, haal na 4 minuten de nestjes met een vork los en voeg de verse rundersoepballetjes toe.
Voeg eventueel peper naar smaak toe.
Rol de omelet op en snijd ze in reepjes.
Schep de soep in 4 diepe borden of kommen en garneer met de omelet reepjes en de taugé.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten