250 gram verse rundersoepballetjes
2 eieren
4 eetlepels olie
1 bami/nasipakket (400 gram)
1 prei, in ringen gesneden
3 runder bouillontabletten
2 vastkokende aardappelen, geschild
150 gram mienestjes
Klop de eieren los met peper en
zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een
koekenpan en bak een omelet.
Halveer de rode peper van de
nasi/bamigroenten, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in
reepjes.
Verhit de rest van de olie in een
hapjespan en bak de rode peper 1 minuut.
Voeg de rest van de groente, behalve
de taugé en de prei toe en roerbak 4 minuten.
Voeg de bouillontableteten met 1½
liter water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Voeg de aardappelen en de mienestjes
aan de soep toe en kook ze afgedekt in 10 minuten gaar, haal na 4
minuten de nestjes met een vork los en voeg de verse
rundersoepballetjes toe.
Voeg eventueel peper naar smaak toe.
Rol de omelet op en snijd ze in
reepjes.
Schep de soep in 4 diepe borden of
kommen en garneer met de omelet reepjes en de taugé.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten