vrijdag 2 november 2012

Hartige boekweitkoekjes (12 koekjes ongeveer)


150 gram boekweitgrutten
5 deciliter melk of water
zout
versgemalen peper
25 gram boter
2 eieren
75 gram geraspte belegen boerenkaas
paneermeel

Doe de boekweitgrutten samen met de melk of het water en wat zout en peper in een koekenpanmet dikke bodem. Kook de grutten in 10 minuten al roerend op een laag vuur gaar.
Roer de boter door de warme grutten.
Splits de eieren, roer de dooiers samen met de geraspte kaas direct door de grutten. Maak het mengsel verder op smaak met extra versgemalen peper.
Smeer het boekweitmengsel uit op een met koud water afgespoelde platte schaal en laat het geheel opstijven.
Snijd er dan vierkantjes, reepjes of rondjes van.
Klop het eiwit los met wat water, wentel de boekweitkoekjes erdoor en vervolgens door de paneermeel.
Bak de hartige koekjes in wat boter in de koekenpan of frituur ze in hete olie ongeveer 5 minuten goudbruin.
Ook lekker om wat ham- of chorizoblokjes toe te voegen.

Bereidingstijd: circa 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten