150 gram boekweitgrutten
5 deciliter melk of water
zout
versgemalen peper
25 gram boter
2 eieren
75 gram geraspte belegen boerenkaas
paneermeel
Doe de
boekweitgrutten samen met de melk of het water en wat zout en peper
in een koekenpanmet dikke bodem. Kook de grutten in 10 minuten al
roerend op een laag vuur gaar.
Roer de boter door
de warme grutten.
Splits de eieren,
roer de dooiers samen met de geraspte kaas direct door de grutten.
Maak het mengsel verder op smaak met extra versgemalen peper.
Smeer het
boekweitmengsel uit op een met koud water afgespoelde platte schaal
en laat het geheel opstijven.
Snijd er dan
vierkantjes, reepjes of rondjes van.
Klop het eiwit los
met wat water, wentel de boekweitkoekjes erdoor en vervolgens door de
paneermeel.
Bak de hartige
koekjes in wat boter in de koekenpan of frituur ze in hete olie
ongeveer 5 minuten goudbruin.
Ook lekker om wat
ham- of chorizoblokjes toe te voegen.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten