vrijdag 2 november 2012

Gevulde reuzenchampignons (4 personen)


Reuzenchampignons zijn kleiner dan de portobello's maar zogeschikt om te vullen. De paddenstoelen kunnen in grootte variëren van zo'n 6 tot 10 centimeter. Dit recept is overigens een bewerking van een 18e eeuws recept uit de Zuidelijke staten vanAmerika waar het regelmatig op het menu stond.

24 reuzenchampignons
1 grote sjalot
boter
250 gram rundergehakt
3 eetlepels droog broodkruim of paneermeel
2 eidooiers
1 volle eetlepel gehakte peterselie
zout
peper

Maak de champignons schoon en draai het voetje uit de paddenstoelen. Snijd het onderste stukje van de voetjes en hak ze fijn. Pel en snipper de sjalot.
Fruit in een koekenpan in weinig boter de sjalotsnippers en voeg dan het gehakt toe. Roer tot het vlees zijn rode kleur verloren heeft. Voeg de gehakte paddenstoelenvoetjes toe en fruit kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Schenk eventueel uitgelopen vet uit de pan.
Meng van het fornuis af het broodkruim, de gehakte peterselie en eidooier door het mengsel.
Vul hiermee de paddenstoelen. Schik de champignons in een met boter ingevette ovenschaal en bak ze ongeveer 15minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten