1,5 kilogram kruimige aardappelen
750 gram witlof
1 ui
2 goudreinetten
versgemalen peper
zout
1,5 deciliter melk
boter
300 gram zachte geitenkaas, in
blokjes
100 gram geraspte boerenkaas
Schil de
aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken zodat ze
gelijktijdig gaar zijn.
Maak de witlof
schoon, halveer ze,snijd de harde kern eruit en snijd de rest fijn.
Maak de appel
schoon en snijd ze fijn.
Doe de geschilde
aardappelen in een pan, strooi er wat zout bij, schenk er koud water
op tot alles voor de helft onder water staat. Breng het geheel op een
hoog vuur aan de kook met een deksel op de pan.
Voeg na 10 minuten
de gesneden witlof, appel en ui toe, laat het gehel nog ongeveer 10
minuten koken. De aardappelen zijn dan gaar! Giet het geheel af, vang
eventueel wat kookvocht op. Breng in een ander pannetje de melk aan
de kook.
Verwarm de oven
voor op 200 graden celcius.
Meng de gestampte
aardappelen samen met de gekookte witlof, ui en appel, voeg de warme
melk en wat boter naar smaak toe. Om een 'slappere' stamppot te
krijgen kun je wat kookvocht toevoegen. Roer de kaasblokjes erdoor en
eventueel vers gemalen peper en zout naar smaak. Doe de stamppot in
een ovenschaal en bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.
Gratineer een
bruinkorstje in de hete oven in ongeveer 8 minuten.
Bereidingstijd: circa 75 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten