vrijdag 2 november 2012

Varkensvlees met gegratineerde tomaten (4 personen)


400 gram nieuwe aardappelen
zout
peper
4 varkenshaasjes (à 100 gram)
2 theelepels olijfolie
2 teentjes knoflook
¼ theelepel paprikapoeder
2 takjes verse tijm
8 tomaten (850 gram)
125 gram zachte, kruimelige verse geitenkaas
2 eetlepels halvarine
40 gram volkoren paneermeel
60 gram geraspte Goudse kaas 30+
50 milliliter droge dider
100 milliliter magere kookroom
waterkers

Boen de aardappels goed schoon , deel ze in vieren, kook ze 15-20 minuten in water met een beetje zout en giet ze af.
In de tussentijd de oven voorverwarmen op 180 graden celcius (gas: stand 2, heteluchtoven 160 graden celcius). Doe de varkenshaasjes in een schaal, kruid ze met peper en zout en sprenkel 1 theelepel olie erover. Pers de knoflook erover en kruid het vlees met de helft van het paprikapoeder en de tijm.
Was de tomaten, snijd de bovenste gedeelten af en lepel de binnenkant eruit. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie en leg de tomaten erin. Vermeng de geitenkaas met zout, peper en wat tijm en vul de tomaten ermee.
Laat de halvarine in een kleine pan smelten, roer het paneermeel, de Goudse kaas, het paprikapoeder en de tijm erdoor en kruid met peper en zout. Strooi dit mengsel over de tomaten. Laat de tomaten in het midden van de oven 15-20 minuten garen, tot ze zacht zijn en de garnering lichtbruin is.
Verhit en grote pan, schud de knoflook van de en braad varkenshaasjes onder af en toe keren in 8 minuten gaar. Blus ze af met cider, laat 1 minuut pruttelen en roer dan de magere kookroom erdoorheen. Haal ze van het fornuis. Was de waterkers en schud hem droog. Serveer de varkenshaasjes gegarneerd met de saus, de gegratineerde tomaten, de aardappels en een beetje waterkers.

Bereidingstijd: circa 75 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten