400 gram nieuwe aardappelen
zout
peper
4 varkenshaasjes (à 100 gram)
2 theelepels olijfolie
2 teentjes knoflook
¼ theelepel paprikapoeder
2 takjes verse tijm
8 tomaten (850 gram)
125 gram zachte, kruimelige verse
geitenkaas
2 eetlepels halvarine
40 gram volkoren paneermeel
60 gram geraspte Goudse kaas 30+
50 milliliter droge dider
100 milliliter magere kookroom
waterkers
Boen de aardappels
goed schoon , deel ze in vieren, kook ze 15-20 minuten in water met
een beetje zout en giet ze af.
In de tussentijd de
oven voorverwarmen op 180 graden celcius (gas: stand 2, heteluchtoven
160 graden celcius). Doe de varkenshaasjes in een schaal, kruid ze
met peper en zout en sprenkel 1 theelepel olie erover. Pers de
knoflook erover en kruid het vlees met de helft van het paprikapoeder
en de tijm.
Was de tomaten,
snijd de bovenste gedeelten af en lepel de binnenkant eruit. Vet de
ovenschaal in met de rest van de olie en leg de tomaten erin. Vermeng
de geitenkaas met zout, peper en wat tijm en vul de tomaten ermee.
Laat de halvarine
in een kleine pan smelten, roer het paneermeel, de Goudse kaas, het
paprikapoeder en de tijm erdoor en kruid met peper en zout. Strooi
dit mengsel over de tomaten. Laat de tomaten in het midden van de
oven 15-20 minuten garen, tot ze zacht zijn en de garnering
lichtbruin is.
Verhit
en grote pan, schud de knoflook van de en braad varkenshaasjes onder
af en toe keren in 8 minuten gaar. Blus ze af met cider, laat 1
minuut pruttelen en roer dan de magere kookroom erdoorheen. Haal ze
van het fornuis. Was de waterkers en schud hem droog. Serveer de
varkenshaasjes gegarneerd met de saus, de gegratineerde tomaten, de
aardappels en een beetje waterkers.
Bereidingstijd: circa 75 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten