150 gram bladerdeeg uit de diepvries
(18 x 24 centimeter
60 gram morzilla light
60 gram taleggiokaas in plakken
10 zwarte olijven, zonder pit
250 gram pruimtomaten
200 gram cherry tomaten
2 eetlepels groene pesto
Snijd
met een mes een lijn rondom het deeg, op 2,5 centimeter afstand van
de rand en prik met een vork overal in het deeg. Leg het op een
bakplaat en laat het 20 minuten koel staan.
Elektrische
oven op 220 graden celcius (gasoven: stand 4 heteluchtoven: 200
graden celcius) voorverwarmen. Bak het deeg 10 minuten in het midden
van de oven tot het lichtbruin is. Haal het uit de oven en druk het
met de achterkant van een vork het midden van het deeg naar beneden,
zodat alleen de rand bol staat. Oventemperatuur naar 200 graden
celcius (Gasoven: stand 3, heteluchtoven: 180 graden celcius)
verlagen.
Snijd
de mozzarella in plakjes en verdeel deze samen met de taleggiokaas
over het deeg. Giet de olijven af, snijd ze in plakjes en verdeel ze
over de kaas. Was de tomaten, halveer de pruimtomaten, snijd de
cherrytomaatjes aan de tros in 4 kleine delen, maar laat ze aan de
tros zitten en verdeel ze over de tarte tatin. Bak de tarte tatin 15
miniten in het midden van de oven, verdeel de pesto erover. Laat 5
minuten staan en serveer hem.
Bereidingstijd: circa 60 minuten
inclusief wachttijd
Geen opmerkingen:
Een reactie posten