vrijdag 2 november 2012

Tarte tain van geroosterde tomaten (4 personen)


150 gram bladerdeeg uit de diepvries (18 x 24 centimeter
60 gram morzilla light
60 gram taleggiokaas in plakken
10 zwarte olijven, zonder pit
250 gram pruimtomaten
200 gram cherry tomaten
2 eetlepels groene pesto

Snijd met een mes een lijn rondom het deeg, op 2,5 centimeter afstand van de rand en prik met een vork overal in het deeg. Leg het op een bakplaat en laat het 20 minuten koel staan.
Elektrische oven op 220 graden celcius (gasoven: stand 4 heteluchtoven: 200 graden celcius) voorverwarmen. Bak het deeg 10 minuten in het midden van de oven tot het lichtbruin is. Haal het uit de oven en druk het met de achterkant van een vork het midden van het deeg naar beneden, zodat alleen de rand bol staat. Oventemperatuur naar 200 graden celcius (Gasoven: stand 3, heteluchtoven: 180 graden celcius) verlagen.
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze samen met de taleggiokaas over het deeg. Giet de olijven af, snijd ze in plakjes en verdeel ze over de kaas. Was de tomaten, halveer de pruimtomaten, snijd de cherrytomaatjes aan de tros in 4 kleine delen, maar laat ze aan de tros zitten en verdeel ze over de tarte tatin. Bak de tarte tatin 15 miniten in het midden van de oven, verdeel de pesto erover. Laat 5 minuten staan en serveer hem.

Bereidingstijd: circa 60 minuten inclusief wachttijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten