500 gram tuttifrutti
1,5 deciliter witte wijn
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels suiker
2 theelepels citroenrasp
1 theelepel kaneelpoeder
100 gram bloem
100 gram gemalen hazelnoten
100 gram witte basterdsuiker
100 gram boter
quiche- of vlaaivorm Ø 24 cm
Wel de tuttifrutti ca. 10 minuten in de witte wijn zonder te koken. Voeg vanillesuiker, suiker, citroenrasp en kaneelpoeder toe. Verwarm de oven voor op 170°C. Kneed van de bloem, de hazelnoten, de basterdsuiker en de boter een kruimelig deeg.
Vet de vorm licht in. Schep de zuidvruchten in de vorm en verdeel het kruimeldeeg erover. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Suggestie:
Presenteer bij dit dessert een bolletje roomijs met vanillesaus.
De tuttifrutti kan worden vervangen door peren of appels met rozijnen.
Bereidingstijd: circa 40 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten